Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ένα μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων




Σήμερα βρέθηκα πρόσωπο με πρόσωπο με προσωπικότητες που έχουν σφραγίσει την εποχή τους μέσα από την ζωή και το έργο τους
Ένα μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων στα Κηπιά Ελευθερούπολης, στην Καβάλα ,που λειτουργεί εδώ και 15 μέρες. Μόνο που η μηχανή μου είχε ένα πρόβλημα και δεν μπόρεσα να τραβήξω αυτά που έπρεπε…Εσείς μη δίνεται σημασία ούτε στις ημερομηνίες κάτι έκανα πάλι ως συνήθως…Απλά απολαύστε αυτά τα φανταστικά έργα ,ενός υπέροχου νέου καλλιτέχνη..
Καλλιτέχνης και ιδιοκτήτης αυτού του μουσείου είναι ο Θεόδωρος Κοκκινίδης . Γεννήθηκε το 1977 στο Βερολίνο και μεγάλωσε στα Κηπιά Ελευθερούπολης. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και τη ζωγραφική, ενώ σε ηλικία 16 ετών απέσπασε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ζωγραφικής, που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία της χώρας.
"Την εποχή εκείνη έπεσαν τυχαία στα χέρια μου φωτογραφίες των εκθεμάτων του μουσείου Τισό. Μου έκανε εντύπωση το πώς ένα άψυχο υλικό, όπως το κερί, μπορεί να δείχνει τόσο ζωντανό", θυμάται.
Τότε δημιούργησε τον Michael Jackson. Το 1999 παρουσίασε για πρώτη φορά τη δουλειά του σε ομαδική έκθεση στην Καβάλα Το 2003 πραγματοποίησε την πρώτη του προσωπική έκθεση με κέρινα ομοιώματα και έργα ζωγραφικής στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης. Τον Νοέμβριο του 2008 συμμετείχε με το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη σε έκθεση που διοργάνωσε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ, με αυθεντικά κοστούμια και προσωπικά αντικείμενα της αείμνηστης ηθοποιού.
Μελίνα Μερκολυρη


Μαικλ Τζάκσον


Κωνσταντίνος Καραμανλής


Μαρία Κάλλας



Ελβις Πρίσλευ



Ανδρέας Παπανδρέου


Μαντόνα


Αλίκη Βουγιουκλάκη


Τζένη Καρέζη


Kώστας Βουτσάς



Το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Θεόδωρου Κοκκινίδη στα Κηπιά λειτουργεί καθημερινά 10 π.μ.- 6 μ.μ.(Σεπτέμβριος- Μάιος) και 9 π.μ.- 5 μ.μ. (Ιούνιος- Αύγουστος). . Για όσους θέλουν να το επισκεφθούν μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 6937803780.

16 σχόλια:

Unknown είπε...

Φανταστικό είναι.. Μπράβο στο Θόδωρο Κοκκινίδη και σε σένα που μας τα μετέφερες Εβελίνα..
Καλό σου βράδυ..
Κώστας

evelina είπε...

Κώστα πραγματικά υπέροχο...χάνει πολύ απο τις φωτογραφίες

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μπράβο του, του αξίζουν συγχαρητήρια!!
Ια προσπαθήσω σίγουρα να επισκεφτώ το Μουσείο!!
Καλό βράδυ!!

evelina είπε...

Ελενα με την πρώτη ευκαιρία να το κάνεις είναι φοβερό...έχει κάνει πολύ καλή δουλειά

kariatida62 είπε...

Kαλημέρα Εβελίνα! Εγώ δεν μπορώ να πω πως ο Κοκκινίδης τους έχει πετύχει όλους! Ας πούμε τον Ανδρέα και την Βουγιουκλάκη τους πέτυχε ακριβώς, νομίζεις ότι θα σου μιλήσουν αλλά την Καρέζη ή την Κάλλας και την Μαντόνα απλά τις σχεδίασε...όπως και νάχει όμως μπ[ράβο για την προσπάθειά του!

evelina είπε...

Καλημέρα γλυκια μου...Αυτό που μπορώ να πω με σιουριά είναι ότι στην φωτό πραγματικά χάνουν πολύ ...Αλλά εμένα αυτό που μ εντπωσίασε πολύ είναι η Μελίνα Μεκούρη.Τόσο μα τόσο ζωντανή που νομίζεις θα σου μιλήσει ακόμα και το τσιγάρο που κρατάει έχεις την εντύπωση πως ο καπνος ερχεται επάνω σου

Ανώνυμος είπε...

άφωνος!
είναι καταπληκτικό!

καλημέρες!

evelina είπε...

inMUSIClost καλημέρα...Και εγώ το ίδιο άφωνη έμεινα ...Με την πρ.ωτη ευκαιρία να το επισευτεις

Velvet είπε...

Δεν μου αρέσει αυτο το είδος με τα κέρινα εκθέματα, με φοβίζει μπορώ να πώ...
Αν και εχω επισκεφτεί το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Βρελλή στα Ιωάννινα
με πρόσωπα και έργα εμπνευσμενα απο την ελληνική ίστορία που είναι πράγματι εντυπωσιακά
Μια παρατήρηση Εβελιν
Για τον καυμένο τον Κωστα Βουτσά ανάμεσα σε ολους αυτούς τους αειμνηστους
Δεν θαθελα ναμουν στην θέση του
Θενκς για τις πληροφορίες παντως..

Διάττων είπε...

Πολύ καλή η δουλειά του! Εγώ ωστόσο, δε θα εστίαζα τόσο στο ότι δεν πέτυχε απόλυτα σε ορισμένα ομοιώματά αλλά στο από ποια άτομα εμπνεύστηκε. Π.χ. εμένα αποτυχημένοι πολιτικοί, δεν υπήρχε περίπτωση να με εμπνεύσουν. Αν παραβλέψω αυτό, η δουλειά του, όντως, είναι καταπληκτική! Και πολύ σπάνια, θα έλεγα!

dimotis-paggeou είπε...

Εξαιρετική δουλειά και καλή ιδέα, ευχαριστώ EVELINAγια την ιδέα θα πάρω τα παιδιά μου να πάμε.

evelina είπε...

Velvet2 εώ έμεινα άφωνη με την ομοιότητα αλλα και με την λεπτομέρεια...Όσο ια τον Βουτσά δεν έχουν μόνο το προνόμοιο αυτοί που έχουν φύγει από την ζωή...Άλστε και στο μουσείο της Μανταμ Τισό τελευταίο έινε και το ομοίμα του ποέδρου ης Αμερικής και της συζύγου του

evelina είπε...

Diatton η έμπνευση για τον καθένα είναι διαορετική..Η δουλειά του όμως είναι πραγματικά καταπληκτική

evelina είπε...

dimotis-paggeou μη το χάσεις με τίποτα..πραματικά υπέροχο και τα παιδιά θα δουν κάτι διαφορετικό

Phivos Nicolaides είπε...

Πολύ ωραίο και ενδιαφέρο μουσείο. Ευχαριστούμε Εβελίνα που μας έδωσες την ευκαιρία να το μάθουμε!

MaDLin είπε...

Συγχαρητήρια σε έναν μεγάλο καλλιτέχνη που το έργο του με έκανε να φιλοσοφίσω την λέξη "δημιουργία"ένα εύγε και σε σένα που με το μεράκι και την αγάπη σου στην ποιότητα μας μετέφερες κάτι πολύ αξιόλογο.