Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ !!!

Τον Απρίλιο του 2007 ένα παιδί, ηλικίας 10 ετών, μαθητής του σχολείου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Dante Alighieri, από São Paulo, Βραζιλία, πέθανε χωρίς οποιαδήποτε προγενέστερα ιατρικά προβλήματα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
Του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αλλά πέθανε σε λίγα λεπτά κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στο νοσοκομείο.
Αιτία:
Φουσκωμένο στομάχι, θάνατος λόγω ασφυξίας.
Η νεκροψία έδειξε ότι η κατάστασή του προκλήθηκε από κατανάλωση ουσιών, οι οποίες προκάλεσαν μια έκρηξη στο στομάχι του.
Ένα μπουκάλι Coca Cola Light  και στη συνέχεια οι πολύ γνωστές καραμέλες Mentos menthol.
«Η αιτία του θανάτου του παιδιού ήταν το μίγμα των ουσιών στα δύο τρόφιμα»
Ο Alexander B. Mergenthaler από το Ινστιτούτο Χημείας l’Institut USP (France) έλεγξε και ουσιαστικά απέδειξε ότι η ουσία "K INS930", από την Coca Cola Light, αναμιγνυόμενη με καραμέλες Menthos, απελευθερώνει ένα θανάσιμο χημικό γνωστό ως Ta9V4. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αυτός ο συνδυασμός παράγει και απελευθερώνει τεράστιες ποσότητες αερίου κάτω από υψηλή πίεση - μια έκρηξη!
Ενώ αυτό το γεγονός και η παρουσίασή του στα διάφορα μέσα προκάλεσε δημόσια αντίδραση, η Coca-Cola και η Mentos δεν έχουν εκδώσει καμία δημόσια δήλωση.




9 σχόλια:

Διάττων είπε...

Έμεινα άφωνος με το γεγονός που αναφέρεις! Ειλικρινά, είναι δύσκολο να πιστέψω πώς μπορεί να "φύγει" κανείς τόσο εύκολα (και πόσο μάλλον ένα παιδί). Αν και η κυρία Ζωή μάς έχει δώσει πάμπολλα παραδείγματα μέχρι τώρα. Απ' την άλλη πλευρά, τέτοια γεγονότα είναι δεδομένο πως ευαισθητοποιούν, συγκινούν και θλίβουν μόνο εμάς τους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους. Αντίθετα οι βιομηχανίες του κέρδους παραμένουν άτεγκτες και απαθείς...

Vassilis είπε...

Eβελίνα, από όσο μπόρεσα να ψάξω, το φαινόμενο της "έκρηξης" μετά την ανάμιξη των Mentos και Coca Cola είναι αληθινό. Βέβαια το ίδιο φαινόμενο αλλά σε μικρότερη κλίμακα συμβαίνει και με άλλα ανθρακούχα αναψυκτικά/νερά.
Τώρα για το πόσο είναι πραγματικά τα στοιχεία για το θάνατο του μαθητή στη Βραζιλία αλλά και για το αν όντως υπάρχουν ο κος Alexander B. Mergenthaler και τα θανάσιμα χημικά, εδώ κρατάω κάποια απόσταση. Δες και τα παρακάτω δύο σχετικά links
http://en.wikipedia.org/wiki/Diet_Coke_and_Mentos_eruption

http://www.hoax-slayer.com/issue-67.shtml#one

Υπάρχουν και μερικοί που το όλο θέμα το έχουν ανάγει σε επιστήμη :) :
http://www.youtube.com/watch?v=hKoB0MHVBvM

evelina είπε...

όπως το είπες φίλε μου Διάττων ,μόνο εμάς ευαισθητοποιούν τέτοια γεγονότα...οι βιομηχανίες συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους...το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς...καλό σου απόγευμα..

Tyler Durden είπε...

το πείραμα αυτό το έχουμε κάνει με το γιο μου τρεις φορές σε διαφορετικά υψόμετρα και όσο πιο ψηλά είμασταν (βουνό) τόσο πιο ψηλός και ο πίδακας.

Η αλήθεια είναι πως είναι επικίνδυνη η ταυτόχρονη κατανάλωση μέντος & κόκα κόλας ή άλλου αναψυκτικού, ειδικά από ανύποπτους, λόγω κινδύνου πνιγμού.

Αν όμως το έχεις υπόψιν σου και είσαι προετοιμασμένος για την αντίδραση, όπως όσοι πειραματίζονται στο youtube για να αποδείξουν το ότι είναι ακίνδυνος ο συνδυασμός, πιθανότερο είναι να την γλυτώσεις.

Η παραπάνω ιστορία δεν ξέρω αν είναι αληθινή, σίγουρα όμως είναι υπερβολικά δραματοποιημένη και διανθισμένη με ανακρίβειες

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΧΘΕΣ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΚΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΤΣΙ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ.

evelina είπε...

Αγαπητέ Tyler Durden η ιστορία ίσως είναι υπερβολικά δραματοποιημένη όπως είπες αλλά δεν παύει να είναι επικίνδυνη η ταυτόχρονη κατανάλωση μέντος και κόκα κόλας...οπότε πρέπει να προσέχουμε...

evelina είπε...

SΚΡΟΥΤΖΑΚΟ καλώς ήρθες και πάλι στην παρέα μας...ελπίζω να πέρασες καλά εκεί που πήγες και να ήρθες με γεμάτες μπαταρίες...

Ανώνυμος είπε...

καλημερα..πραγματικα φτασαμε να μην ξερουμε απο που να προστατευτουμε τελικα...εκανες πολυ καλα που εδωσες σημασια στο γεγονος αυτα δεν πρεπει να κρυβονται...

Νηρηιδα είπε...

Νεο Βραβειο προς παραδοση!Παρακαλω οπως προσελθετε εις το γραφειο δια την παραλαβη αυτου!


καλα σκετη φρικη αυτο το 8εμα!πινω και πολυ κοκα κολο light!!!