Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

προβατα ξυπνάτε...( Ν.Σφακιανάκης)

6 σχόλια:

Dimitrios Tilis είπε...

Θα πρέπει για 2η φορά τον τελευταίο καιρό να παραδεχτώ έναν άνθρωπο τον οποίο ομολογώ ότι δεν εκτιμούσα διόλου καλλιτεχνικά.
Τον Νότη Σφακιανάκη.
Όμως είναι φανερό ότι μόνος του σχεδόν σηκώνει στις πλάτες του ένα είδος τραγουδιού το οποίο ήταν για καιρό "δημοκρατικότατα" λογοκριμένο,απαγορευμένο,
απαξιωμένο,λοιδωρούμενο και στιγματισμένο:Το πατριωτικό!
Όσο και άν στιχουργικά και πάλι δεν θα το κατέτασα στις κορυφές,ωστόσο παίρνει το ρίσκο να "σπάσει αυγά",να διατρήσει στεγανά,να αποτάξει ταμπού 10ετιών,να μιλήσει ρηξικέλευθα για πράγματα αδιανόητα μέχρι πριν λίγο.
Απαγορευμένα,δε,απο μιά αντεθνική αναρχοθολοκουλτουριάρικη συμμορία η οποία,επιβάλλοντας φασιστικά τις ιδεοληψίες της ως καλλιτεχνικό status,έχει το θράσος να αυτοϊκανοποιείται ως "δημοκρατική"!
Επικροτώ λοιπόν αυτή την προσπάθεια όχι για την ποιοτική αρτιότητά της,όπως προείπα,αλλά διότι θα μπορούσε να δώσει το έναυσμα της ελεύθερης δημιουργίας και σε πιο ολοκληρωμένους καλλιτέχνες κάθε είδου με πατριωτικές αξίες,οι οποίοι γνωρίζω πως υπάρχουν αλλά,όπως οι παλιοί κρυπτοχριστιανοί,δεν τολμούσαν να εκφραστούν σ'αυτήν την "δημοκρατική" δικτατόρευση του χώρου.

"Στον δικό μου υπέροχο κόσμο...." είπε...

Πριν από λίγο ανακάλυψα το bloq σου και οφείλω να ομολόγήσω πως μου αρέσει πάαααρα πολύ...

Dinos-Art είπε...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου dimitil.
Καλό απόγευμα.

evelina είπε...

Δημήτρη χείμαρρος οι σκέψεις σου , και τις επικροτώ κι εγώ . Το ίδιο ένοιωθα κι εγώ για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη ,αλλά και στο παρελθόν είχε δώσει πολλά τέτοια δείγματα .Είναι από αυτούς που δεν φοβήθηκαν ποτέ να πούνε αυτό που σκέφτονται , φοβούμενοι την λογοκρισία .Ίσως και αυτός να είναι ο λόγος που είναι στην αφάνεια τελευταία .

evelina είπε...

Χαίρομαι ιδιαίτερα που σου άρεσε το bloq μου αλλά περισσότερο γιατί είμαστε και από την ίδια πόλη .Το ότι μοιράζεσαι και συμμετέχεις στην ευτυχία των άλλων κάνει την καθημερινότητα σου πιο ευχάριστη δίνει περισσότερη χαρά σε σένα νομίζω .Ετοιμάζομαι λοιπόν να σ επισκεφτώ στο μπλοκόσπιτό σου ,( εεε δεν είμαστε και τόσο μακριά ,πολύ κοντά θα έλεγα ), ελπίζω να μου ανοίξεις όταν σου χτυπήσω την πόρτα χαχαχα …Καλό σου απόγευμα

Dimitrios Tilis είπε...

Βλέπε το σωστό "λοιδορούμενο" αντί του λάθος αναγραφομένου "λοιδωρούμενο"